Hart-en vaatziekten
Op 18 september gingen we in op hart- en vaatziekten.
- Wat zijn hart- en vaatziekten?
- Waar worden hart- en vaatziekten door veroorzaakt?
- Hoe kun je het beste je leefstijl aanpassen om het te voorkomen of te verbeteren?
Bekijk hier de opname die toen is gemaakt.
Recepten
LAAGJESONTBIJT MET MANGO EN ABRIKOOS
Ingrediënten:
- 1 pak Alpro Vanilleyoghurt
- 1 rijpe mango
- 2 abrikozen
- 4 el (glutenvrije) havermout
- handjevol verse frambozen
Bereiding:
- Schil de mango en ontpit de abrikozen. Doe alles in een blender en pureer tot een gladde puree.
- Vul een glas of pot met een laagje vanilleyoghurt. Verdeel hier dan een laagje mango abrikozen puree overheen. Vervolgens een laag havermout.
- Herhaal dit tot de top en bedek met de frambozen.
SALADE FATTOUCHE
Ingrediënten:
- sap van 1 citroen
- ½ koffielepel Zahtar
- 4 el olijfolie
- 1 komkommer, geschilt, ontpit en in blokjes
- 12 kleine pruimtomaatjes, in 4en gesneden
- 1 bosje peterselie, blaadjes
- 1 bosje munt, blaadjes
- 8 zwarte olijven, ontpit
- 1 rode ui, geschild, in reepjes gesneden
- 8 radijsjes in fijne schijfjes gesneden
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 50 gram rucola
- 4 lenteuitjes, klein beetje groen meesnijden
- zout en peper
Bereiding:
- Giet het citroensap in een kom. Voeg de Zahtar, peper en zout toe en roer goed om. Voeg dan, al kloppend met een garde, de olijfolie toe.
- Meng in een kom de komkommer, de tomaatjes, peterselie, munt, olijven, rode ui, radijsjes, knoflook en rucola. Doe hier eventueel nog zout en peper bij naar smaak. Meng voorzichtig.
- Giet de saus erover en meng nogmaals.
- Garneer de salade met de lenteuitjes.
COURGETTEROLLETJES
Ingrediënten:
- 4 kleine courgettes
- 250 gram ricotta
- sap van een ½ citroen
- scheutje olijfolie
- handvol basilicumblad, fijngehakt
- 50 gram pijnboompitten, geroosterd
- balsamicoazijn, om over het gerecht te druppelen
- olijfolie, voor bakken en over het gerecht te druppelen
Bereiding:
- Schil de courgette overlangs met een dunschiller en haal er ongeveer 40 goede reepjes uit.
- Leg de courgettereepjes op een ingevette bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
- Breng ze op smaak met zout en peper en koel ze 20 minuten.
- Meng de ricotta met het citroensap, de olijfolie en zout en peper naar smaak.
- Schep de basilicum en de pijnboompitten erdoor.
- Leg een met een theelepel een klein beetje ricotta op de courgettereep en rol deze op. Herhaal dit tot de ricotta op is.
- Schik de courgetterolletjes op een bord en doe er een beetje peper overheen.
- Druppel er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb