Recepten

Diner

COURGETTEROLLETJES

Ingrediënten: 

  • 4 kleine courgettes
  • 250 gram ricotta
  • sap van een ½ citroen
  • scheutje olijfolie
  • handvol basilicumblad, fijngehakt
  • 50 gram pijnboompitten, geroosterd
  • balsamicoazijn, om over het gerecht te druppelen
  • olijfolie, voor bakken en over het gerecht te druppelen

Bereiding: 

  1. Schil de courgette overlangs met een dunschiller en haal er ongeveer 40 goede reepjes uit.
  2. Leg de courgettereepjes op een ingevette bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. 
  3. Breng ze op smaak met zout en peper en koel ze 20 minuten.
  4. Meng de ricotta met het citroensap, de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  5. Schep de basilicum en de pijnboompitten erdoor.
  6. Leg een met een theelepel een klein beetje ricotta op de courgettereep en rol deze op. Herhaal dit tot de ricotta op is.
  7. Schik de courgetterolletjes op een bord en doe er een beetje peper overheen.
  8. Druppel er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen.

 

SALADE FATTOUCHE

Ingrediënten: 

  • sap van 1 citroen
  • ½ koffielepel Zahtar
  • 4 el olijfolie
  • 1 komkommer, geschilt, ontpit en in blokjes
  • 12 kleine pruimtomaatjes, in 4en gesneden
  • 1 bosje peterselie, blaadjes
  • 1 bosje munt, blaadjes
  • 8 zwarte olijven, ontpit
  • 1 rode ui, geschild, in reepjes gesneden
  • 8 radijsjes in fijne schijfjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 50 gram rucola
  • 4 lenteuitjes, klein beetje groen meesnijden
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Giet het citroensap in een kom. Voeg de Zahtar, peper en zout toe en roer goed om. Voeg dan, al kloppend met een garde, de olijfolie toe.
  2. Meng in een kom de komkommer, de tomaatjes, peterselie, munt, olijven, rode ui, radijsjes, knoflook en rucola. Doe hier eventueel nog zout en peper bij naar smaak. Meng voorzichtig.
  3. Giet de saus erover en meng nogmaals.
  4. Garneer de salade met de lenteuitjes.

 

Cashewnotenballetjes met olijven en zongedroogde tomaten (glutenvrij) 

Ingrediënten:

  • 150 g cashewnoten (rauw)
  • 50 g ontpitte zwarte olijven, gehakt
  • 100 g courgette, geraspt
  • 50 g zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 2 koffielepels kappertjes
  • 50 g boekweitmeel (of bloem)
  • Olie om te frituren
  • Peper en zout

Bereiding

Maal de cashewnoten. Vermeng vervolgens alle ingrediënten en kneed alles goed door elkaar. Vorm van het mengsel ongeveer 20 balletjes. Verwarm de frituurolie op 170°C. Frituur de balletjes tot ze goudbruin zijn. 

Lekker als aperitiefhapje of tapas. Heerlijk als hoofdgerecht met pastasalade.  

 

Plantaardige meatloaf

Ingrediënten:

800 gram kikkererwten in blik

800 gram zwarte bonen in blik

10 gram verse platte peterselie

2 tenen geperste knoflook

1 ½ tl gerookte paprikapoeder

50 gram gebakken uitjes, gedroogd

1 ½ tl gedroogde tijm

4 el paneermeel (evt glutenvrij)

2 el traditionele olijfolie

100 ml ketchup

Maak jouw eigen website met JouwWeb