Recepten
Diner
COURGETTEROLLETJES
                    Ingrediënten:
- 4 kleine courgettes
 - 250 gram ricotta
 - sap van een ½ citroen
 - scheutje olijfolie
 - handvol basilicumblad, fijngehakt
 - 50 gram pijnboompitten, geroosterd
 - balsamicoazijn, om over het gerecht te druppelen
 - olijfolie, voor bakken en over het gerecht te druppelen
 
Bereiding:
- Schil de courgette overlangs met een dunschiller en haal er ongeveer 40 goede reepjes uit.
 - Leg de courgettereepjes op een ingevette bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
 - Breng ze op smaak met zout en peper en koel ze 20 minuten.
 - Meng de ricotta met het citroensap, de olijfolie en zout en peper naar smaak.
 - Schep de basilicum en de pijnboompitten erdoor.
 - Leg een met een theelepel een klein beetje ricotta op de courgettereep en rol deze op. Herhaal dit tot de ricotta op is.
 - Schik de courgetterolletjes op een bord en doe er een beetje peper overheen.
 - Druppel er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen.
 
SALADE FATTOUCHE
                    
                    
                    Ingrediënten:
- sap van 1 citroen
 - ½ koffielepel Zahtar
 - 4 el olijfolie
 - 1 komkommer, geschilt, ontpit en in blokjes
 - 12 kleine pruimtomaatjes, in 4en gesneden
 - 1 bosje peterselie, blaadjes
 - 1 bosje munt, blaadjes
 - 8 zwarte olijven, ontpit
 - 1 rode ui, geschild, in reepjes gesneden
 - 8 radijsjes in fijne schijfjes gesneden
 - 1 teentje knoflook, gehakt
 - 50 gram rucola
 - 4 lenteuitjes, klein beetje groen meesnijden
 - zout en peper
 
Bereiding:
- Giet het citroensap in een kom. Voeg de Zahtar, peper en zout toe en roer goed om. Voeg dan, al kloppend met een garde, de olijfolie toe.
 - Meng in een kom de komkommer, de tomaatjes, peterselie, munt, olijven, rode ui, radijsjes, knoflook en rucola. Doe hier eventueel nog zout en peper bij naar smaak. Meng voorzichtig.
 - Giet de saus erover en meng nogmaals.
 - Garneer de salade met de lenteuitjes.
 
Cashewnotenballetjes met olijven en zongedroogde tomaten (glutenvrij)
                    Ingrediënten:
- 150 g cashewnoten (rauw)
 - 50 g ontpitte zwarte olijven, gehakt
 - 100 g courgette, geraspt
 - 50 g zongedroogde tomaten, in stukjes
 - 2 koffielepels kappertjes
 - 50 g boekweitmeel (of bloem)
 - Olie om te frituren
 - Peper en zout
 
Bereiding
Maal de cashewnoten. Vermeng vervolgens alle ingrediënten en kneed alles goed door elkaar. Vorm van het mengsel ongeveer 20 balletjes. Verwarm de frituurolie op 170°C. Frituur de balletjes tot ze goudbruin zijn.
Lekker als aperitiefhapje of tapas. Heerlijk als hoofdgerecht met pastasalade.
Plantaardige meatloaf
                    Ingrediënten:
800 gram kikkererwten in blik
800 gram zwarte bonen in blik
10 gram verse platte peterselie
2 tenen geperste knoflook
1 ½ tl gerookte paprikapoeder
50 gram gebakken uitjes, gedroogd
1 ½ tl gedroogde tijm
4 el paneermeel (evt glutenvrij)
2 el traditionele olijfolie
100 ml ketchup
                                
Maak jouw eigen website met JouwWeb