Recepten

Ontbijt

Banaan & noten overnight oats

(bereidingstijd: 10 minuten, 1 portie)

 

Ingrediënten:

40 gram Quaker havermout

120 ml (soja)melk

1 eetlepel Griekse yoghurt

½ gesneden banaan

1 theelepel honing

½ theelepel gemalen kaneel

1/8 theelepel gemalen nootmuskaat

¼ theelepel pure vanille extract

20 gram grof gemalen walnoten

 

Bereiding:

  1. Meng de havermout en de melk in een kom.

  2. Werk het af met de yoghurt, banaan, honing, kaneel, nootmuskaat en vanille en besprenkel met de walnoten.

  3. Dek het af en plaats het in de koelkast voor minimaal 2 uur en maximaal 12 uur.

  4. Geniet ervan in de ochtend!!

 

Laagjesontbijt met mango en abrikoos 

Ingrediënten: 

  • 1 pak Alpro Vanilleyoghurt
  • 1 rijpe mango
  • 2 abrikozen
  • 4 el (glutenvrije) havermout
  • handjevol verse frambozen

Bereiding:

  1. Schil de mango en ontpit de abrikozen. Doe alles in een blender en pureer tot een gladde puree. 
  2. Vul een glas of pot met een laagje vanilleyoghurt. Verdeel hier dan een laagje mango abrikozen puree overheen. Vervolgens een laag havermout. 
  3. Herhaal dit tot de top en bedek met de frambozen. 

 

Gezonde blauwe bessen muffins 

Ingrediënten:

2 eieren

210 gram speltmeel

2 theelepels bakpoeder

100 gram honing

1 vanillestokje (het merg)

150 gram blauwe bessen

100 gram kokosolie

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de kokosolie. Was de blauwe bessen en houd ze apart. Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en roer goed door elkaar. Spatel de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.

Vet 10 muffinvormpjes in (of gebruik een siliconen muffinvorm) en schep het beslag in de vormpjes. Zet de muffins in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten gaar (wanneer een satéprikker er schoon uitkomt zijn ze goed).

Laat de gebakken muffins iets afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.